Wednesday, February 17, 2016

Pendatang asing buat hal dekat Sogo

Assalamualaikum.. Selamat pagi..
Rutin harian aku mestilah on twitter kejap.. Tapi ada satu kes yang melibatkan penyanyi jalanan Genji Buskers.. Group ni memang terkenal dekat area Sogo dekat KL nun sana.. Suara dorang memang best.. Ada jugak dorang muncul dalam tv.. tu kalau korang perasan laa.. Semalam group ni diganggu oleh nepal masa dorang nak setup barang depan sogo.. Korang mesti tahu yang area tu memang ramai bangla, orang myanmar, nepal la..macam2 bangsa dan keturunan ada.. Dan isteri pada salah sorang ahli group ni kena raba.. ya raba!! sekarang Malaysia dah tak aman la kawan2.. macam2 kes yang melibatkan pendatang asing ni.. Bila dah macam ni, sapa yang dipersalahkan nanti??? hmmm.. sedih dengan keadaan negara sekarang ni.. 
Ahli Genji Buskers dah nampak bini dia kena peluk, op coz la dia defend bini dia.. ye dok?? tak kan nak tengok je?? bongok la kalau tengok je kejadian macam ni berlaku depan mata.. Moga Mus Genji Buskers kuat menghadapi ujian mendatang.. Jika ingin tahu dengan lebih lanjut, korang bukak link INI ..

ni mangsa yang turut isteri kepada mus Genji Buskers

macam ni la keadaan pendatang asing tersebut

6 comments:

alya chan said...

semakin berani pulak orang asing ni. nasib baik la ade suami dia. serammmmm

nadialadzim said...

palotak nepal tu lah..dah dtg negara orang buat cmtu pulak. Haihhh...geram nya rasa..dah tak selamat dah skng ni..kalau depan orang ramai boleh buat mcm tu, kalau kat tempat tak bape ramai orang macam mana? Nauzubillah.....

Nor Adzwaty Rokkafella said...

giler...

Umie Yana said...

@alya chan
kan.. makin menakutkan lebih2 lagi orang perempuan macam kita ni.. Nauzubillah

Umie Yana said...

@nadialadzim
MasyaAllah, moga kita sentiasa dalam lindungan-Nya.. Aamiin

Umie Yana said...

@Nor Adzwaty Rokkafella
memang gile pon.. depan orang ramai kot.. dah tak tahu takut langsung

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg