Tuesday, February 16, 2016

Macam2 jela

Assalamualaikum dan selamat malam.. Pelik kan aku update malam pulak hari ni.. Nak cakap mood rajin, tak tapi nak cakap mood malas pon tak.. Ntah la, aku pon confius..hehe..
Hah, korang ingat lagi tak adik aku yang baru sekolah prasekolah hari tu?? Ala budak laki yang pegang beg roda tu.. Haa yang tulaa.. Nak dengar cerita tak?? Tak nak?? Arghh, tak kira korang kena jugak baca.. Ada aku kisah??hahaha.. Cerita nya macam nie.. Semalam lepas adik aku gi sekolah belah petang.. Dia prasekolah belah petang tau.. Adik aku yang no 3 ni (memang hantu telefon sebab kat mana ada dia, kat situ la ada henfon dia.. Macam kembar siam laa.. Bagai isi dengan kuku).. Dia balik sekolah terus carik barang kesayangan dia.. Apa lagi kalau bukan telepon dia.. Penat dia carik satu rumah.. Bila ditanya kat mak aku, mak aku pun apa lagi.. Sibuk la carik jugak.. Tapi lepas tu, mak aku perasan telepon adik aku yang no 6 pulak hilang.. Sebenarnya telepon aku tapi bagi pinjam jee.. Haha
Bila dah carik satu rumah pon still tak jumpa, mak aku pun call cikgu prasekolah adik aku ni.. Korang dapat imagine tak?? Rupa2nya telepon2 yang mak aku dan adik aku carik ada dalam beg sekolah dia!!! Hahh.. Budak umur 5 tahun bawak telefon bimbit ke sekolah.. Boleh jadi tajuk besar paper tak??hahaha.. Dah cikgu dia yang pass kat aku masa aku amik amar balik sekolah.. Cikgu dia pon terkejut.. Haha

Tu cerita semalam.. Hari ni, amar terlebih rajin pulak.. Dia sanggup bawak buku rujukan spm yang tebal2 tu dalam beg roda dia tu.. Masa cikgu dia tolong angkat tadi tanya pulak kat aku.. "Beratnya beg dia".. Aku jawab "eh, tak tahu pulak saya sebab mak yang uruskan dia tadi".. "Dia bawak botol air ke" tanya cikgu ni.. Aku jawab lah "eh tak kan sampai berat macam nie"..cikgu ni sambung lagi, ( suka pulak borak dengan aku agaknya..hahaha) "ntah la saya pon tak check beg dia".. "Tak pela cikgu,terima kasih yee.. Nanti saya check"balasku.. Macam novel tak??hehe.. Berat tau beg dia.. Sanggup bawak buku2 tu.. Aduyai amar oii.. Aneh2 aje tau..

2 comments:

Munirah Mustafar said...

sel-sel otak berhubung dengan aktifnya...hehehee

Umie Yana said...

@Munirah Mustafar
agaknya la kak..hehe.. Terima kasih sudi jadi tukang komen yang setia.. muahh ciked..hihi

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg