Friday, April 15, 2016

Tutorial : Cara nak timbang berat blog


Tadi tiba-tiba rasa nak timbang balik berat blog aku ni.. nak tengok makin gemuk ke makin kurus ke.. Kang tiba-tiba obes pulak.. Kan dah susah nak jalan.. Usha punya usha, nilah resultnya.. jeng jeng jeng



Fuhhh, 10.67 seconds ea... nasib baik tak obes.. risau jugak.. Owh ye, rakan-rakan blogger yang lain jangan lupa pulak nak check yee.. Sebab blog perlu ditimbang adalah supaya orang yang membuka blog kita boleh access blog kita dengan cepat dan tidak mengambil masa yang lama... Bagaimana nak timbang?? Nah, saya ajarkan yee..

Step 1
1. Korang buka >LINK< ni 
2. Nanti akan muncul seperti gambar di bawah


3. Nampak tak box warna hijau tu?? Korang masukkan je link blog korang dalam tu then klik "START TEST"
4. Lastly, akan keluarlah result berat blog korang..
Senang jekan..

Selamat mencuba !!



13 comments:

CikLa Shahril said...

Hai Cikla singgah nk timbang blog...

Farrah Nadia said...

24.31s ! Berat tak :(

Umie Yana said...

@Farrah Nadia haha.. jangan sedih.. tak obes lagi tu.. jangan risau yee :)

Nur Fannun said...

23.12..alahai...cm xbrapa nk slim je..

Siqah Hussin said...

Lorrr blog pun ada penimbang. Bolehlah nak timbang jugak sebab ada orang kata blog saya berat. Huhu.

Salam perkenalan dan tq for sharing :)

lokman amirul said...

Sya punya mcam sedih ja...48.07s ..okey ke umie?

Umie Yana said...

@Nur Fannun Ok lagi tu.. kena diet sikit..hehe

Umie Yana said...

@Siqah Hussin Blog memang kena selalu timbang.. biar tak loading lama sangat.. Salam perkenalan jugak :)

Umie Yana said...

@lokman amirul still okay tapi awak kena diet sikit ni.. ;)

Siti Yang Menaip said...

nebes plak rasa brapa lama nak loading ehehe..
jap nak pi timbang..

Umie Yana said...

@Siti Yang Menaip tak yah nebes kak.. hehe, inshaaAllah tak lama loadingnya

Beauty With Mary Kay said...

hi umie...blog akak sudah gemukkk..sudah berat.so kalau dah gemuk apa harus akak buat..tqvm

Umie Yana said...

@Beauty With Mary Kay akak just kurangkan atau settingkan semula template blog

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg