Wednesday, April 6, 2016

Report Latihan Industri

Assalamualaikum.. Kelmarin, mood aku jadi rajin yang teramat sampai aku sendiri pun pelik tau.. Mana taknya, dah berapa bulan habis diploma baru nak tengok barang-barang masa belajar dulu.. Nampak tak tahap kerajinan aku tu??haha.. Kemas punya kemas, aku terjumpa sesuatu yang mengingatkan kenangan lepas latihan indusri masa sem 4 (2014)..
Selepas hampir 6 bulan kena buli (biasalah dah namanya pun budak praktikal memang comfirm kena), akhirnya muncul jugak minggu tamat LI tu..



Hah, tula hasil report LI aku.. Setelah hampir seminggu duduk Merlimau sebab asyik salah. Salah formatlah, salah font laa, macam-macam salah ada.. dahlah kena print baru setiap kali perbaiki kesalahan.. Report pulak tebal semacam.. Sabar jela.. Nasib baik kedai print bukak tengah malam, senang sikit nak print cuma kena ambil angka giliran sebab bukan sikit student yang nak print.. Dah menunggu pulak nak print.. Macam-macam dugaan ada tau.. Bila saat nak check report oleh pegawai unit LI pun ada ujiannya.. Mana taknya, kena beratur semua student poli yang menjalani Latihan Industri tanpa mengikut Jabatan masing-masing... Mestilah huru-harakan.. Dapat pulak pegawai yang garang, haihh menangislah ramai-ramai kat situ.. Kalau garang tak apa lagi, ni sampai baling report LI tau.. Walaupun bukan aku yang kena tapi aku macam faham perasaan student tu.. Mesti malu bercampur geram.. Namun, akhirnya, terhasillah report LI aku.. ehh lupa pulak nak cerita.. Walaupun aku kena buli dekat tempat LI, abang yang kerja situ tetap bagi aku dan beberapa budak LI tengok report LI dia..hehe.. Senang sikit ka kalau begitu ??? Jangan marah naaa

Kalau korang nak format or tanya apa-apa berkaitan report Latihan Industi boleh je email kat aku umieusd94@gmail.com ..  InshaaAllah aku akan membantu.. 




12 comments:

Kim Chaa said...

Nasib baik masa saya dulu nak buat report takde masalah. Semua ok. Penyelia baik, pensyarah pun baik, siap bg postpone lg tarikh hantar report. Hehe

• Ain Cho'in • said...

Hihi ! Rindunya nak buat report LI. :)

Umie Yana said...

@Kim Chaa baik nyaa.. kita orang selagi tak betul, jangan harap boleh bagi lulus sem 4..huwaaa

Umie Yana said...

@• Ain Cho'in • tak tahu nak cakap rindu jugak ke tak..hehe

Nurfaezah Abdullah said...

suddenly missed kenangan semasa having an industrial attachment di sebuah syarikat huhu

Umie Yana said...

@Nurfaezah Abdullah bukan selalu kita mengimbau kenangan kan..hehe

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Zaman buat buat report ni mmg mencabar kot. Huhuhu.. Yela ni la penentuan markah dr sv. =)

zaitie hasnan said...

wahhh,,, dah nk habis study...

lokman amirul said...

Saya bru sem 4 ...rsau li tkot xdpt beri komitmen...kat poli pun stdy men2!!!heheh...apa2 nanti sy tnya awak..tq info ni.

Umie Yana said...

@♥ aiNa yaZiD ♥ betul tu Aina.. dahlah banyak format nya..haihh

Umie Yana said...

@zaitie hasnan hehe, dah habis pun..

Umie Yana said...

@lokman amirul InshaaAllah, saya akan membantu

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg