Thursday, April 7, 2016

Thai green tea latte


Bahan-bahan:
- 2 sudu besar teh hijau Thai
- 6 sudu besar susu pekat
- 4 sudu besar susu cair
- 500ml air panas
- Ais

Tambahan:
- Serbuk teh hijau
- Whipped cream
- Extra susu cair

Cara-cara:
1. Bancuh teh hijau dan biarkan selama 5 minit
2. Tapis air teh dan blend bersama susu pekat dan susu cair
3. Hidang dalam jag / gelas berisi ais
4. Kalau nak lagi berkrim: Tambah susu cair!
5. Kalau tak berapa kisah pasal diet: Tambah whipped cream dan taburkan serbuk teh hijau!

nak tau lebih lanjut KLIK SINI.. Sedapkan kalau dapat minum ni.. alahai, kenapalah mengoda sangat kau ni..

5 comments:

Syahindah Ms said...

Assalamualaikum. wahhh sedapnya. Boleh lah cuba nnti :D

Umie Yana said...

@Syahindah Ms Waalaikumsalam.. silalah cuba yee.. ;)

Farida Badaruddin said...

Sedap tak? Tak tahu kenapa tekak xboleh terima green tea ni. Tp my korean friends semua suka green tea starbuck.

Umie Yana said...

@Farida Badaruddin sedap sebab dah tambah susu.. kalau yang kosong, pahit..hehe

Izzati Amira said...

kureng sikit green tea ni..hihi

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg