Thursday, April 7, 2016

Hati bercelaru

Assalamualaikum.. Alhamdulillah, masih sempat kita jumpa hari khamis bersamaan 7 April 2016.. InshaaAllah, semoga kita sempat pula berjumpa dengan Ramadhan.. Sebenarnya, aku tengah ada masalah.. Masalah apa?? Masalah hati laa.. Hati kata nak, otak kata tak nak tapi bila hati kata tak nak otak pulak kata nak.. complicated kan?? Sebenarnya, aku ada mohon upu awal tahun ni tapi hati aku berbelah bagi pulak sama ada nak terus kerja atau cari kerja yang lebih sesuai atau sambung degree.. Yela, kadang-kadang tak semua masalah kita, kita akan berkongsi dengan orang lain kan?? SO memang terpendam la jawabnya.. Korang percaya tak kalau aku cakap yang aku dah tak tahu hala tuju aku sebenarnya selepas habis diploma ni.. Minat?? entah la nakk..Tapi hari tu masa permohonan nak ke uitm tak berjaya, aku kecewa, sedih sebab tak berjaya masuk uitm tu.. Maknanya aku ni nak ke tak nak?? Sesiapa pun tak ada jawapannyakan..

4 comments:

Kak Nieyl said...

Singgah pagi...♥
kena berfikir secara rasional...
kalau awak dah ada kerja tetap..awak boleh saje sambung study part time...
Dlu kak nieyl pun mcm tu jugak..sbb kecewa time mohon masuk ukm..after stpm tu..
terus kerja...sampai la skrg nie..Alhamdulillah... buat keputusan dgn fikirkan bnyk aspek.. dari segi masa,kewangan,ekomoni dan keadaan negara..(maksudnyer zaman skrg nie nak dpt kerja yg kita minat tu kena berjuang keras ) semoga awak dpt buat keputusan yg terbaik untuk masa depan awak yea.. :)

Farrah Nadia said...

Umie istikharah laa minta petunjuk okay :)

Lea Azleeya said...

selagi ada peluang untuk sambung study bek sambung umie.. :)

Umie Yana said...

Terima kasih ye atas nasihatnya.. InshaaAllah, Saya akan ikut nasihat semua ;)

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg