Thursday, April 26, 2018

Lazada Birthday Festival Blogger Contest


Lazada Birthday Festival Blogger Contest | Assalamualaikum dan selamat pagi rakan-rakan blogger mahu pun pembaca blog kita ni. rasanya lama tak update apa-apa dalam blog ni. so dah kebetulan Lazada invite aku tuk join contest kali ni, aku joinlah untuk support contest kali ni (walaupun hadiah dia menarik mata, hati aku wei..hahaha). 

Untuk join Lazada Birthday Festival Blogger Contest ni, para blogger kena jawab beberapa soalan yang susah jugak ni. yelah mereka-mereka ni tanya pendapat kita untuk party birthday mereka. jomlah kita tengok apa soalan-soalan depa naa..

1. Which location would you pick for Lazada's birthday party?  

Image may contain: sky and outdoor


Image may contain: sky, cloud, night and outdoor

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Cantikkan tempat ni.. aku tengok pun pehh best nyaa.. nak tahu kat mana tempat ni? Inilah yang dinamakan The Three Sixty Revolving Restaurant and Sky Bar. Dengan situasi restoran yang cantik dalam suasana malam dan boleh nampak bandar Penang tu malah dengan keluasan tempat yang sesuai untuk fancy party birthday yang ala-ala glamour tau. 

2. Choose a party theme and pick one or several products on Lazada to decorate the venue. 

Untuk tema pulak, aku cadang dengan suasana tempat yang aku pilih tu boleh adakan "Party in the Night Mode" memandangkan restoran ni pun memang mula beroperasi daripada 4pm to 1am. 


Supaya tak hilangkan seri suasana malam tu, aku suggest letak baloon LED ni di sudut-sudut tertentu supaya tidak terlalu serabut. 

Yang ni pula, aku suggest diletakkan sebelum ke ruang party untuk dijadikan ruang untuk photobooth. Yelah, mana lengkap kalau photobooth tiada dalam sesuatu event kan..

Ini idea untuk diletakkan di atas meja makan untuk menaikkan lagi seri pada malam teresebut.

Ini lagi tak lengkap tau kalau tak ada. Dah ada photobooth so wajib ada props kit ni.

3. Which birthday cake will be served and which products on Lazada can help you prepare it? 

Related image

Ini untuk idea kek untuk tema yang aku pilih supaya lagi nampak glamour event malam tu.







Ini antara peralatan yang mesti digunakan yang aku dapat daripada Lazada ni. sebenarnya banyak lagi aku nak tapi cukuplah ini dulu. 

4. Time to shine, pick your outfit on Lazada! 





Rambang mata wei tengok kasut yang ada dalam Lazada ni. Tapi inilah yang paling terbaik di antara yang terbaik yang berjaya menarik mata aku tengok banyak kali..hehe

Okaylah, ini pilihan aku untuk party birthday Lazada. Korang mesti lain pulak kan, so apa lagi, jom tunjuk pilihan hati korang untuk Lazada Birthday Festival (https://www.lazada.com.my/birthday-sale/). Good Luck and All The Best. 





 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg