Tuesday, January 5, 2016

Tip Kecantikan Lagii

Assalamualaikum..sejak2 ni, aku nie rajin pulak update pasal tips kecantikan kan.. sejak bila ntah, aku pun tahu.. pada hal, sebelum ni tak pernah ambik kisah pun..hehe

haa, lantak laa.. aku nak update jugak tips nie..hehe
Korang ada masalah bintik hitam tak?? biasa nya kena kat hidung.. aku ada problem ni..tu yang alang2 nak torai..aku rekemen pulak kat kome..hehe

barangnya mahal ke tak?? mana nak carik?? alaa chill laa..senang yoo.. memang comform, la ni jugak korang buat kan..haha
Just guna lemon tu pon sebelah je dan madu..nyum3 sedap pulak rasa..hehe,tak lah gurau jee..okay caranya, korang just belah lemon tu kepada 2 dan titiskan madu dalam 2 atau 3 titis atas lemon tadi.. lepas tu tunggu kejap dalam 5 minit supaya lemon tu serap madu dulu.. then, baru boleh apply dekat muka awak2 tu.. lastly, wah macam nak buat essay pulak..hehe..Lastly, korang bilas muka dengan menggunakan air sejuk ta..

Kenapa guna lemon?? sebenarnya air dalam lemon tu bagus untuk membantu mengurangkan bintik2 hitam..
kenapa pulak pakai madu?? madu pun bagus tau tak sebab ia dapat melembabkan kulit secara semula jadi..haaa, amacam?? Jangan lah baca jee, try la same..lepas tu share dengan aku apa yang jadi lepas korang guna..hehe

4 comments:

Akim said...

Perkongsian yang menarik

Umie Yana said...

Terima kasih yee Akim.. :P

Mia Liana said...

menarik ni...


pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #21 dan blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2015/12/senarai-url-blog-21.html

maaf ya sangat-sangat, mia baru je sempat nak blogwalking ni... (^_^)

Umie Yana said...

Terima kasih jugak ye mia.. ;)

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg