Tuesday, June 21, 2016

Contest Menang Fujifilm Instax Mini Camera - Beraya dengan Instax Camera!


Sedar tak sedar, dah hari ke 16 kita berpuasa.. Alhamdulillah masih diberi kekuatan menjalani ibadah puasa di bulan ni..  Bila dah masuk hari ke 16, automatik mindset semua orang dah excited nak rayakan.. Tak salah nak buat persiapan beraya tapi biarlah berpada - pada yee..

Oleh sebab musim perayaan hampir menjelma tak lama lagi, lagi satu perniagaan online telah membuat Jualan Mega Raya iaitu Lazada.. Selain itu, pihak Lazada juga telah mejalankan contest khas untuk blogger - blogger di Malaysia.. Wahhh, yang lebih menarik adalah hadiah yang ditawarkan untuk contest ini adalah 10 buah FujiFlm Instax Mini Camera!!! Wahh, ni barang yang paling penting bila raya.. yela, pagi -pagi raya comfirm akan ada keluarga yang suka abadikan moment indah ketika menyambut raya Aidilfitri dengan bergambar dengan keluarga dan sanak keluarga.. Tidak terlepas sahabat handai yang berkunjung di rumah kita.. 

1 X Fujifilm Instax mini 8 camera Bundle (5 winners)
1 X Fujifilm Instax mini 25 camera Bundle (5 winners)


Macam mana pulak nak join ek?? Jom umie share cara nak join ^^

Untuk info lanjut, korang klik <SINI>

Untuk join contest ni, korang just follow step yang aku share ni..

1. Korang kena teka berapa banyak kotak FujiFlim yang terdapat dalam gambar ini
Untuk jawapan, korang kena buka link ni http://www.lazada.com.my/blogger-contest/
Kemudian, korang email kan jawapan korang.. jangan jawab dekat entri korang pulak.. 
**Hint : Dari 1 - 200

2. Tulis 1 entri blogpost tentang barang yang korang nak beli untuk family korang sempena hari raya ni (4 barang je dengan budget RM500).. Sertakan bersama gambar produk dan link produk.

3. Tulis tagline ini dalam entry blogpost :
Lazada sedang mengadakan jualan hari raya besar-besaran. 
Korang boleh shopping pada 21-24 hb ini kerana Lazada akan menawarkan diskaun sehingga 92%. Boleh check link ini : http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/

4. Letakkan Banner Contest ini dalam blogpost beserta link contest - di penghujung entry.


5. Kemudian hantarkan maklumat penyertaan ke contest@lazada.com.my bersama maklumat berikut dengan subject email "Riang Ria Raya Blogger Contest" : 

1 Berapa jumlah kotak fujifilm 
2. Link blog korang 


Keputusan pemenang akan diumukan pada 30 Jun 2016 ini.. Tapi contest ini akan tamat pada 24 Jun 2016 ini.. All the best!!

Okaylah, dah tahu macam mana nak joinkan.. aku join dululah yee..

Pilihan pertama (LINK)
Untuk mama sebab favourite mama jadi ni mesti mama suka 


Pilihan Kedua (LINK)
Adik aku sebab dia suka makan wafer so lepas ni tak payah susah - susah nak pergi beli wafer kat bandar Kota Tinggi sana 

Pilihan Ketiga (LINK)
Adik aku yang bongsu, Amar sebab dia antara peminat setia Boboiboy ni jadi mesti dia suka kalau dapat DVD nikan 

Pilihan Terakhir (LINK)
Untuk ayah akulah,.. Oleh kerana ayah aku suka bersihkankan kereta beliau tapi susah nak bersihkan bahagian dalam jadi aku rasa ini yang paling sesuai untuk ayah aku..hehe 

Total kesemua barang-barang ini adalah : 

RM77 + RM53.90 + RM30.51 + RM28 = RM189.41

Pehh, semua barang yang aku pilih tadi tak cecah RM200 pun tau, tapi aku tetap dapat puaskan hati family aku masa hari raya nanti.. Lazada memang terbaiklah!!

Lazada sedang mengadakan jualan hari raya besar-besaran. 
Korang boleh shopping pada 21-24 hb ini kerana Lazada akan menawarkan diskaun sehingga 92%. Boleh check link ini : 

5 comments:

Ema Veto said...

Ok wajib join ni ! Hehehehee bulan ni keje join contest je
Btw ema kacau you jap ! Ni ada tag awak tanpa sengaja , KAH KAH !
http://www.vetovirago.com/2016/06/giveway-shawl-raya-by-aryana-couture.html

iffah hussin said...

Good luck

Siqah Hussin said...

Wahhhh ~ Menarik hadiah yang ditawarkan! Good luck yana! 😊

SITI SORFIENA SYASHA said...

goodluck

Nurhaziq Abdul Hafiz said...

semoga berjaya....

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg