Thursday, March 31, 2016

Wordless #8



Ingat ye doa-doa ni.. Nanti bila bakal ada anak, boleh amalkan.. 

SEGMEN BLOGLISTS BY LOKMANAMIRUL APRIL 2016

Assalamualaikum.. Terima kasih saudara Lokmanamirul sebab invite untuk turut serta dalam Segmen Bloglist awak.. 



Kalau awak tanya pendapat saya untuk macam mana tips untuk menambahbaik blog awak, saya rasa awak perlu sentiasa update tak kisah mengenai apa.. Selain tu, awak perlu rajin blogwalking blog lain dan awak mesti tinggalkan jejak supaya senang orang lain nak singgah ke blog awak pulak.. Selain tu, rajin-rajinkanlah join segmen atau giveaway.. Bukan hanya untuk menang tapi awak dapat mengenali rakan blogger yang lain.. 

Antara pemenang Segmen BG-2 Erna Bloglist

Assalamualaikum !!!!!!

http://hiphiphorray15.blogspot.my/2016/03/bg-2-erna-bloglist-walking-april-mei.html

Alhamdulillah, rezeki lagi.. Sebenarnya semalam lagi dah tau, blog aku tersenarai dalam bloglist Sis Erna kita ni.. Tapi sebab tak berapa nak senang semalam jadi tak sempat nak share good news ni.. Semalam aku ingat just termasuk dalam bloglist selama 2 bulan je sekali aku dapat perkhidmatan melukis portrait tauu.. 2 in 1..hahaha.. Yela nak tempah kat luar pun, bukan murah lagi pun family aku tu besar.. kang tambah, tolak, darab, bahagi mahu jugaklah beratus.. Jadi bila Sis Erna dah sudi nak lukis portrait, aku bersyukur sangat..hehe

Gambar pun dah selamat aku email.. Tinggal tunggu hasil jeee... Tak sabarnya nak tengok hasil nanti.. Sebab aku dah tengok antara hasil tangan Sis Erna ni, memang menakjubkan, super awesome!! Bukan nak bodek tapi kenyataan.. Its fact.. Bukan semua orang ada tangan seni ni.. aku pun tak termasuk dalam kategori tu..huhu

So sapa-sapa yang belum tengok, klik jela banner kat atas yee..

Wednesday, March 30, 2016

Wordless #7







1st Giveaway by Semanis Anggur

Assalamualaikum….


Atas permintaan rakan fa ni cik puan Semanis Anggur. Dengan lafas Bis'milahhirahmannirahim, fa melancarkan GA dari Semanis Anggur bermula hari ini. GA ni bertujuan mencari like dan follower yang ke 250..Harap korang sudi undi. Jommmm join GA !! #250

Hadiah :
Topup RM10 X 2 pemenang
Bloglist(May) Greenfarra X 5 blog
Bloglist(May) Semanis Anggur X 5 blog
BLOG REVIEW di Greenfarra X 2blog
BLOG REVIEW di Semanis Anggur X 2blog
*2 hadiah misteri kepada 2 pemenang misteri #250

Date : 24 Mac – 15 April 2016

KLIK BANNER UNTUK JOIN....

Giveaway by Xechalogy

Klik banner untuk penyertaan yee
Jom join sebelum 10 APRIL 2016

Tags : 1 2

MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY



MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY

[by Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd]


Bersempena Musim Mencandat Sotong 2016 dan Tahun Melawat Kelantan 2016 , Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (Peneraju Pakej Kelantan Tours) ADA menganjurkan Give away melalui Blog www.nazlee.com . Tujuan adalah untuk memperkenalkan kepada umum berkenaan pakej-pakej pelancongan yang disediakan oleh Xceltravel seperti di laman web rasmi mereka   xcelltravel.com 

Salah satu daripada pakej-pakej yang ingin diperkenalkan adalah PAKEJ MENCANDAT SOTONG 2016 (KELANTAN) . Jika korang yang berminat 'candat' boleh lah turun mencandat sotong, jika tak dapat turun mencandat tahun ini, kita semua berpeluang menyarung t-shirt mencandat sotong khas daripada penaja (gambar di bawah). Peluang mudah menang dengan cara menyertai MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY ; bermula pada 26 Mac 2016 sehingga 30 April 2016





Terdapat 10 helai t-shirt tersebut untuk dimenangi (10 pemenang) dengan mengikut syarat-syarat  mudah seperti berikut :



1) FOLLOW PAGE FACEBOOK Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (https://www.facebook.com/xcelltravel/)

2) FOLLOW INSTAGRAM Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (https://www.instagram.com/xcelltravelofficial/)

3) Buat 1 Entri blog

4) Penyertaan terbuka untuk Blogger Malaysia .

5) Tempoh GA bermula pada 26 Mac 2016 sehingga 30 April 2016


Ok, selamat bergiveaway !

p/s : Maap, saya tak ada insta 


1st Giveaway by Miss Oren

Klik banner untuk penyertaan

Haaa, jom join yeee..

Segmen: Auto-Blogger Malaysia

Klik Banner

Baru sempat nak join segmen rakan blogger..
Jomm Join sekali..
Tarikh tamat segmen adalah pada 20 APRIL 2016

Bakal berakhir

Assalamualaikum.. apa khabar semua?? semoga urusan kita semua akan dipermudahkan hari ni.. InshaaAllah.. sedar tak sedar esok dah 31 Mac 2016.. Kejap je dah hampir tamat bulan 3 ni kan.. Bulan yang penuh makna bagi aku.. Dan esok berakhirlah segmen #FamilyBlogger aku tuu.. wahhh, 66 rakan blogger yang support aku.. serius aku sendiri tak jangka seramai itu yang join.. yee memang lah tak sampai beratus-ratus tapi bagi aku yang baru nak menapak dalam dunia blog ni.. Angka 66 tu dah membawa pelbagai makna.. TERIMA KASIH SAYANG !!!

InshaaAllah, hubungan ukhwah kita akan berkekalan sampai bila-bila yee... Biar ramai kawan jangan ramai musuh.. betul tak??? Ehhh, bagi yang nak tambah kawan or nak kenal-kenal dengan ahli #FamilyBlogger pun jom klik NI yee.. Biar pun, 1 April 2016 nanti aku terpaksa memilih 10 blog untuk ruang di sebelah ni tapi korang semua tetap #FamilyBlogger sampai bila-bila tau... Jadi jangan terasa atau ambik hati yee.. Don't Hate Just Love !!

3 Resepi Sambal yang Mesti digemari oleh orang Malaysia

Sambal Kicap 
(pehhh ni kalau dapat makan dengan soto atau sup mesti terangkat beb.. cicah jemput-jemput pun sedap tau.. selalu jugak buat sambal ni)
D27c

Bahan-bahan:
- 10 biji cili padi 
- 1 sudu besar bawang putih 
- 1 sudu kecil gula 
- 1/4 kicap manis 

Cara-cara: 
1. Blend kesemua bahan-bahan


Sambal Belacan
(hahhh, yang ni kalau makan dengan nasi putih je pun dah marvelous laa.. tambah-tambah makan tau)
93ee

Bahan-bahan:
- 6 biji cili merah 
- 8 biji cili padi 
- Jus dari 2 buah limau 
- 1 kiub belacan bakar 
- Garam 
- 1 biji limau, dipotong dua 

Cara-cara: 
1. Blend cili merah dan cili padi 
2. Tambah jus limau, belacan, dan garam 
3. Blend sehingga sebati 
4. Hidang sambal dengan sehiris limau


Sambal Hijau
(sambal ni pulak dimakan dengan nasi padang.. tengok cili dia...haihh)
966b

Bahan-bahan: 
- 1 biji tomato 
- 8 biji cili hijau 
- 1 sudu besar bawang putih (dicincang) 
- 1 biji bawang merah (dicincang) 
- Garam 
- Minyak masak 

Cara-cara:
1. Rebus tomato dan cili hijau. 
2. Blend kasar tomato dan cili hijau. 
3. Panaskan minyak dan tumis bawang merah dan bawang putih. 
4. Masukkan cili hijau dan tomato. 
5. Masukkan garam dan gaul sehingga sebati.

Saturday, March 26, 2016

Lirik Lagu Hidup Dalam Mati - Syamel

Lirik Lagu Hidup Dalam Mati - Syamel

Lakaran lukisan tak berwajah
Meronta ku di dalam kesunyian
Tak rela ku mengejar cinta yang hampir kelam
Sendiri ku di sini pilu

Angin bawalah aku pergi
Pergi dari kesakitan ini
Tak mampu ku menahan peritnya perpisahan
Tuhan hapuskan semua kenangan

Tak ku menduga kau berlalu pergi
Tinggalkan semua mimpi dan janji
Terluka aku menangis
Tersedar kau hilang di hati

Jangan diucap sesal mu berkali
Tiada erti hidup ini
Ku terima suratan takdir
Biarkan aku sendiri hidup dalam mati

Tak mampu ku menahan
Peritnya perpisahan
Tuhan hapuskan semua kenangan

Tak ku menduga kau berlalu pergi
Tinggalkan semua mimpi dan janji
Terluka aku menangis
Tersedar kau hilang di hati

Jangan diucap sesal mu berkali
Tiada erti hidup ini
Ku terima suratan takdir
Biarkan aku sendiri hidup dalam mati
Hidup dalam mati

Rindu !!!


Assalamualaikum...

Terasa amat lama tak update apa-apa dalam hiphiphorray ni.. yee memanglah aku still join segmen dan giveaway tapi tetap rasa lain.. rasa yang aku tak tahu.. susah nak describe..
Dulu selalu ada masa yang aku luangkan untuk blog ni.. tapi sekarang.. masa yang ada amat singkat.. biasalah sudah bergelar pekerja kan.. mana nak lari..
Walaupun aku jarang up entri, tapi sahabat-sahabat hiphiphorray sentiasa menjengguk aku walaupun tanpa aku sedari.. Yee, memang kita tidak kenal.. tidak rapat.. bahkan jika terjumpa di luar pun kemungkinan untuk bertegur amat payah.. betul kan??
Jadi aku mengucapkan ribuan terima kasih yang tak terhingga untuk korang..

KORANG MEMANG AWESOME !!!


Image result for rindu

Cahaya mentari di pagi hari Sinarnya kaburi pandanganku ini Hembusan angin menemani perjalananku Yang menuju ke hatimu kekasih Tapi mengapa ku masih rasa begini Bila mahu bertemu mahu saja jerit Terlalu rindu, terlalu rindu Jujur aku terlalu rindu Tiada lain selain rindu Terlalu rindu, terlalu rindu Jujur aku terlalu rindu Tiada lain selain rindu Oh bulan mana bintang Mana dia kekasih seorang Bantulah aku, aku dah buntu Bintang di langit janganlah bersembunyi Usahlah membisu bilang dia rindu aku Ku tak perlu semua hadiah darimu Ku cuma mahu kau ada depanku Ku tak perlu semua hadiah darimu Ku cuma mahu kau ada di depanku Terlalu rindu, terlalu rindu Jujur aku terlalu rindu Tiada lain selain rindu Terlalu rindu, terlalu rindu Jujur aku terlalu rindu Tiada lain selain rindu Oh bulan mana bintang Mana dia kekasih seorang Bantulah aku, aku dah buntu Bintang di langit janganlah bersembunyi Usahlah membisu bila dia rindu aku Cuba padamkan lampu lihat apa kau mampu Jangan risau aku bantu Setiap kerinduan tak dapat ditiupkan Walaupun angin lembut bayu Cuba kau teroka jauh sebentar Kalau takut cuba intai tengok dunia sebenar Tak perlu laju lari takut tidak menjadi Mahu saja aku berdikari Hembusan angin menemani perjalananku Yang menuju ke hatimu kekasih Tapi mengapa ku masih rasa begini Bila mahu bertemu mahu saja jerit Terlalu rindu, terlalu rindu Jujur aku terlalu rindu Tiada lain selain rindu Terlalu rindu, terlalu rindu Jujur aku terlalu rindu Tiada lain selain rindu Terlalu rindu, terlalu rindu Jujur aku terlalu rindu Tiada lain selain rindu Terlalu rindu, terlalu rindu Jujur aku terlalu rindu Tiada lain selain rindu

Friday, March 25, 2016

Wordless #6









Puding Sumi

Susun sumi macam gambar kat atas

Cara nak buat adunan putih tu ada di bawah yee


Hasilnya.. sedap kann

PUDING SUMI versi Suhaili shamsudin
- 1 Paket Agar2 Tali 37.5g
- 8 Cawan air
- 1 1/4 Cawan gula pasir
- 1 Tin Susu Cair
- 2 Paket Sumi
1- Masakkan agar2 tali hingga betul2 hancur,
2 - Masukkan gula dan kacau lagi hingga gula hancur,
3 - Masukkan seketul gula batu untuk elakkan agar2 cepat berair,
4 - Masukkan susu cair dan kacau hingga sebati
5 - Perlahankan api...
6 - Sebelum tu susun sumi di dasar acuan,
7 - Masukkan agar2 sedikit demi sedikit agar sumi stabil dan melekat
8 - Boleh curahkan agar2 bila sumi dah melekat
9 - Lapiskan dengan lapisan kedua dan seterusnya..Sejukkan dalam peti ais.
😉😉

Tuesday, March 22, 2016

HUJAN


Assalamualaikum.. Minggu yang tersangat busy.. fuhhh.. kalau korang nak tahu.. sekarang pun aku still kat office.. banyak lagi nak key in tapi sambung lusa laa.. tak larat dah tangan dah jari menaip.. cehh tapi sempat up entri kan..hehe
Alhamdulillah, bumi Kota Tinggi hujan.. bukan hanya manusia yang bersyukur malah binatang dan tumbuhan pun amat bersyukur.. Bila musim panas ni, suhu badan pun naik sekali dengan cuaca.. Walaupun, matahari tak terlalu kelihatan (maksud aku tak terik) tapi panasnya susah digambarkan.. Bila hujan-hujan ni, naik motor balik kerja pun syiok ni..haha
alaa, bukan selalu pun.. kadang kala jee..hehe
Korang dah balik kerja ke sama macam aku?? aipp, aku bukan acah-acah rajin tau.. ni ada meeting, so aku kena lah standby...jadi berhuhuhu lah kita yeee..
Maap lah kalau aku banyak merapu.. jangan marah naa.. 

BG-2 ERNA: Bloglist-walking April-Mei 2016

Klik banner untuk join

Assalamualaikum... sekarang tengah busy dengan macam-macam projek jadi hanya sempat join segmen yang mana aku nampak je yee.. letih jugak badan ni.. nasib esok holiday..hehee
Haa, sebelum aku melalut.. jom join segmen Sis Erna kita ni.. 
Beliau mencari 20 orang pemenang bertuah tau..
10 untuk dijadikan bloglist dalam blog Sis Erna selama 2 bulan..
dan lagi 10 pulak akan diberi khidmat melukis potrait dan blog pemenang akan diperkenalkan dengan rakan-rakan blogger Sis kita ni..
Menarik kan???

Segmen ini akan tamat pada 25/03/2016 tepat pukul 12.30pm..
Manakala keputusan pemenang pulak akan diumumkan pada 30/3/2016 pada pukul 12.00 tengahari.. 
Jommm joinn yee

Giveaway Cash RM600 MAC2016 by Emas Putih


*sila tekan banner diatas untuk join*

Hadiah :

Top Referral RM100x1
Random Cash RM50x10

Start : 20 Mac 2016 - 3 April 2016

Abam Kie's First Giveaway



Sila klik banner di atas jika mahu join


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Bersyukur kepada Allah kerana Abam Kie berjaya menganjurkan giveaway buat julung kalinya. Jutaan terima kasih kepada barisan rakan blogger yang sudi menaja giveaway ini.

Berikut adalah senarai hadiah yang bakal menanti para pemenang bertuah:

1. Top up RM10 X 1 pemenang oleh PeRdU cINta
2. Hijab pin dan Viscose Printed Wide Shawl X 1 pemenang oleh Aksara Biru
3. Top up RM10 X 1 pemenang oleh Najwa Zahid
4. Top up RM10 X 1 pemenang oleh Ayuni Rafilah
5. RM10 tunai X 2 pemenang oleh Julia Jamaludin
6. RM10 tunai X 2 pemenang oleh Mommy Irra
7. Top up RM5 X 2 pemenang oleh Ina Zalina
8. Top up RM20 X 1 pemenang oleh Miss Fifi
9. Top up RM5 X 2 pemenang oleh Cik Nor
10. Buku resepi X 2 pemenang oleh Abam Kie

Kawan2 nak join? Ikut je langkah2 di bawah ini satu-persatu:

1. Follow blog Abam Kie dan penaja2 berikut. Ini wajib dipatuhi, OK?


2. Add Google+ berikut jika anda ada profil Google+. Kira macam sunat la...

https://plus.google.com/117034001954441190127
https://plus.google.com/114654336399855954680
https://plus.google.com/115462385884702570492
https://www.google.com/+AyuniRafilah
https://plus.google.com/103791964943177272009
http://google.com/+irrayyandotcom
https://plus.google.com/u/0/103153723284562892818
https://plus.google.com/105160168417987334249
https://www.google.com/+AbeKie

3. Letakkan link www.irrayyan.com di dalam bloglist anda sehingga tamat giveway ini.

4. Buat entri bertajuk "Abam Kie's First Giveaway"

5. Letak banner di atas di dalam entri GA anda dan backlinkkan ke blog ini. Atau kalau nak lebih mudah cuma copy and paste html code di bawah ini.



6. Publish your entry and leave your GA link in the comment form below.



7. Done!



P.S. Syarat2 tu nampak macam banyak tapi sila buat sikit2. Lama2 siap la tu. Terima kasih diatas kesabaran anda.......

Blogwalking By Coretanku


Assalammualaikum dan salam sejahtera semua.
Ini kali pertama saya buat segment kat blog.
Semoga segment ini mendapat sambutan hangat hikhiks.
Tiada paksaan dan pada yang sudi untuk join diucapkan terima kasih.

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN.

1. Sila Follow BLOG CORETANKU.
2.  Buat Entry Bertajuk : "BLOGWALKING By CORETANKU ".
3.  Copy Banner Segment Dan Backlink kat Entry ini.
4.  Publish dan Tinggalkan Komen di ruang komen Entry ini.

TARIKH MULA & TAMAT SEGMENT

18 Mac 2016 Hingga 31 Mac 2016

Pemenang akan diumumkan pada 01 April 2016

5 Blog Yang Bertuah akan dipilih secara Random.org Dan akan dimasukkan dalam Bloglist Coretanku Selama 3 Bulan.

Terima kasih sudi jemput CikPuan Fida

Saturday, March 19, 2016

MENCARI BUNGA RAMPAI? KAMI ADA PENYELESAIANNYA.

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Adakah anda sedang mencari wangian bunga rampai untuk majlis perkahwinan, majlis kesyukuran, majlis menyambut kelahiran dan sebagainya?? Kami dapat membantu menyelesaikan masalah anda.. Semerbak rampai kasih ada untuk anda !!




Semerbak Rampai Kasih telah dijalankan di kawasan Kota Tinggi. Oleh itu, pihak kami telah mengambil inisiatif untuk mengembangkan lagi perniagaan ini dengan lebih luas. Semerbak Rampai Kasih ini menyediakan bunga rampai yang kebanyakkannya digunakan di dalam majlis perkahwinan, majlis kesyukuran, majlis berkhatan, majlis keraian dan keramaian dan sebagainya. Pelbagai keistimewaan sekiranya anda mengunakan perkhidmatan kami.
Sebarang urusan tempahan harus dibuat tiga minggu atau sebulan lebih awal mengikut kesesuaian majlis bagi mengelakkan sebarang kesulitan dan kelewatan sewaktu penghantaran. Jangan bimbang, tempoh masa tersebut adalah termasuk proses pembuatan dan proses pengurusan Pos. Untuk pengetahuan anda, kami menggunakan khidmat Pos Laju. Oleh sebab itu, pihak anda perlu membuat pembayaran deposit sebagai wang pendahuluan bagi tempahan anda.





Gambar-gambar yang ditunjukkan di atas adalah sebagai ilustrasi sahaja

Harga yang telah ditetapkan bagi pembeli borong:
           1. Harga untuk 1/2 kg bunga rampai adalah RM35 (tidak termasuk pos)
2. Harga untuk 1 kg bunga rampai adalah RM60 (tidak termasuk pos)

Bagi doorgift pula, kami menyediakan beberapa pilihan:
1. 100 biji ikatan net kecil berharga RM100 (tidak termasuk pos)
2. 100 pocket bag berharga RM150 (tidak termasuk pos)

Segala pertanyaan dan urusan penempahan, anda boleh berhubung dengan pihak kami di:
010-7126219 - Ummi (Whatsapp)
011-12105505 - Angah (Telefon dan Whatsapp)
Email : semerbakrampaikasih@gmail.com
Facebook : Semerbak Rampai Kasih

"INGAT BUNGA RAMPAI, INGAT SEMERBAK RAMPAI KASIH"

Wordless #5



Itulah adik beradik.. Walau gaduh macam mana pun, lepas tu mesti akan berborak macam tak ada apa-apa berlaku..

Friday, March 18, 2016

5 Soalan Dari Ucing Versi 2



http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/03/5-soalan-dari-ucing-versi-2.html


Hi Blogger.Segmen Soalan Dari Ucing Versi 2 kembali.Jawab Lima Soalan dari Ucing ,Ada Berani .? Follow Blog Ucing atau Google +.Copy Code yang Tersedia di Bawah .Buat tajuk "5 Soalan Dari Ucing Versi 2" dan Publish . Tinggalkan Post Anda di Ruangan Komen  Di Sini.Tag Rakan Anda untuk Sama-sama menjawab 5 Soalan Dari Ucing Pastikan Dia Tahu..Segmen Tamat 25-3-2016.(^x^) miau..miau...



1) Ayam Berkokok ..Hari mau...? 
 Jawapan Anda : Harimau kan mestilah mengaum takkan nak mengembek pulak kang binatang lain tak takut dah dengan harimau..tak ke susah harimau?? hehe

2) Kucing Jadi Harimau,Harimau jadi Kerbau,Kerbau Jadi Lembu,Manusia Jadi...?
Jawapan Anda : Manusia tetap jadi manusia yang bergunalah.. tak nak la tukar jadi binatang pulak. huhu

3) Kucing Jadi Ayam,Harimau jadi Ayam,Kerbau jadi Ayam,Ayam jadi...?
Jawapan Anda : Ayam jadi makanan manusia.. Bak kata upin ipin.. Ayam goreng sedap dimakan nyumnyumnyumnyumnyum.. hahaha

4) Seekor kancil mencari Makanan di Hutan lalu ternampak Makanan dan
satu ekor Harimau.kancil makan makanan tersebut tanpa takut mengapa .?
Jawapan Anda : Sebab yang ada cuma bangkai harimau jeee.. nak takut buat apa tak kenyang nanti tau.. hahaha

5) Sepasukan Orang Gila main Bola di Pesawat. Oleh kerana terlalu Bising co-pilot pun Marah."Hey..! kalau Nak Main Bola keluar.!".Lalu Orang Gila itu pun keluar .(Maklum lah Orang gila).Soalan nya Siapa kah yang terselamat dalam Pasukan tersebut.?
Jawapan Anda : Hanya orang gilayang keluar pesawat kan.. yang tinggal orang waras laahh.. eh kejap, co-pilot pun keluar laa.. sebab naik gila bila marah orang gila tu.. hihi

*Segmen Ini adalah Segmen Blogwalking Ceria Bahagia Betul atau Salah Tidak Menjadi Masalah yang Penting Anda Berani menjawab...Ada Berani..?


Thursday, March 17, 2016

#Tutorial3 : Gambar membesar apabila disentuh cursor

Haiiii.. kalau hari tu, aku dah up tutorial tentang bunga yang berterabur kan.. Hari ni nak buat tutorial supaya gambar membesar apabila cursor kat gambar tuu.. Sebenarnya ia lebih dikenali sebagai Image Zoom Effect ye kawan-kawan semua.. Bagi yang nak cuba tutorial ni, anda hanya perlu follow step yang mudah jee..

Haa follow step by step tau:-
1. Log in akaun blog korang dulu yee
2. Korang bukak Template > Edit HTML
3. Kemudian, korang BOLD kan semua kod-kod yang terdapat dalam tu dan klik Ctrl +F
4. Then, korang copy and paste dekat kotak kecik di sebelah kanan yee

]]></b:skin>
5. Bila dah jumpa, korang kod kat atas ni.. Korang copy pulak di bawah ni dan paste kan di atas kod yang korang cari tadi

.post img, table.tr-caption-container { border:none; max-width:560px; height:auto; -o-transition: all 0.5s; -moz-transition: all 0.5s; -webkit-transition: all 0.5s; }.post img:hover { -o-transition: all 0.3s; -moz-transition: all 0.3s; -webkit-transition: all 0.3s; -moz-transform: scale(1.5); -o-transform: scale(1.5); -webkit-transform: scale(1.5); -webkit-border-radius: 0px 0px; -moz-border-radius: 0px / 0px; -webkit-box-shadow: 2px 2px 6px rgba(0,0,0,0.6); }
 6. Korang jangan Save dulu tau sebaliknya Pilih PREVIEW TEMPLATE untuk tengok samada jadi atau tak.. Kalau dah jadi baru boleh save, dan bermaknanya korang berjaya..yeahhh..hehe

Wednesday, March 16, 2016

Beauty Stuff Giveaway by Sally Samsaiman


Nak join klik banner ni kay

 Assalamualaikum.. dalam tak sihat pun, aku tetap nak join giveaway ni yee.. hehe
Cik Sally kita ni suruh kita jawab soalan mudah tau. mesti la kena jawab dulu..

"Kenapa Sally perlu berikan barangan SimplySiti @ Nature Republic kepada saya..?" 
ni dia jawapan saya : Sebab saya memang pengguna tegar Nature Republik..hehe >_^ 
dan kalau SimplySiti pulak memang suka produk-produk ni cuma jarang beli.. sobsobsob

p/s : saya tak ada insta yee tp fb dah like tau (umie usdz)

Monday, March 14, 2016

Wordless #4











Giveaway Triplet by Wanie Seuk

Assalamualaikum.. Hari ni, hiphiphorray nak join segmen daripada Wanie Seuk tau.. Wanie dah jemput jadi haruslah join..hehe


Untuk join segmen GiveAway ni, Wanie ada bagi soalan..
"Jawab teka teki beserta gambar -antara Daehan , Minguk dan Manse, siapakah yang menjadi kegemaran saya"
- So jawapan saya yee, saya suka Manse.. Dia comel sangat.. geram tengok dia tau..hehe

Comelkan budak2 ni.. geram jeee

p/s : maap wanie, saya tak ada insta laa

Nak 20 Orang yang Nak Belajar

Klik Untuk Join

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... 

Hari ini saya tetiba baik hati lagi murah hati nak cari 20 orang yang nak belajar SEO.

20 orang ni akan dimasukkan kedalam satu group whatsapp. Disini akan berlakunya sesi Q&A dan beberapa tips saya akan ajar.

Untuk permulaan ini saya nak try untuk 20 orang dahulu tengok responsive dia bagaimana.. 

Lepas mereka ni dah berjaya.. Insyallah saya akan buka lagi untuk mengajar anda yang lain..

Siapa yang layak untuk join ni?

Saya utamakan kepada blogger yang berminat nak belajar dan blogger baru tubuh dari tahun 2015.

Criteria dia adalah :-

  1. Sporting
  2. Tak banyak Songeh
  3. Blogger Aktif
  4. Berminat Nak belajar
  5. TAK Mudah Lupa Diri
  6. Bukan JenisTikam Belakang @ Cakap belakang

Ini antar top post saya di search engine... 







Jadi jika anda berminat boleh la isi form dibawah ni...

Jika lebih 20 orang saya akan tapis dahulu... 



Copy Code di bawah ni untuk promote this entry ke blog anda.. Dengan tajuk " Nak 20 Orang yang Nak Belajar "






 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg